KAHDEN SUKLAAN RAAKAKAKKU


raakasuklaakakku

Tämä raakasuklaakakun resepti ei ole lainkaan omani vaan löysin sen netistä ja se on alunperin Onnenrusinan blogista. Testasin ensin näillä raaka-aineilla ja määrillä pienen kakun ja kun se oli kertakaikkisen hyvää niin tein varsinaisen kakun.

Raakakakut ovat energiapitoisia, mutta täynnä tervellisiä aineita. Raaka-aineiden valinnalla on suuri merkitys lopputulokseen. Raaka-aineet tulee olla puhtaita ja laadukkaita. Onnenrusinan blogissa olikin todella kattava ohjeistus raaka-aineista. Laitan tähän alle reseptin niinkuin itse sen tein.


RESEPTI:

Pohja: 
3 dl pähkinöitä 
1 dl kookossokeria 
7kpl taatelia
3 rkl kookosöljyä
1 tl vaniljajauhetta
0,5 tl laadukasta suolaa

Vaalea suklaatäyte:
400ml kookosmaitoa
1 dl kookosmannaa
0,5 rkl psylliumia
1 dl raakakaakaojauhetta
2 rkl tocoa
½  kypsää avokadoa
luomuhunajaa tai agavesiirappia 
oman maun mukaan
0,5 dl kookossokeria
⅔ kookosöljyä
45 g kaakaovoita
⅔ laadukasta suolaa
1 tl vaniljajauhetta

Tumma suklaatäyte:
1 dl kookosmannaa
0,5 dl huoneenlämpöistä vettä
0,5 dl raakakaakaojauhetta
1 rkl kookosöljyä
20 g kaakaovoita
¹/³  kypsää avokadoa
3 rkl kookossokeria
agavesiirappia tai luomuhunajaa 
oman maun mukaan
0,5 tl vaniljajauhetta
¹/³ vaniljajauhetta

Ota n, 18 cm irtopohjavuoka ja vuoraa pohja leivinpaperilla ja sivut joko leivinpaperilla tai reunakalvolla. 

Laita pohjan pähkinät, kookossokeri, raakakaakaojauhe,vanilja,suola sekä taatelit blenderiin ja aja seos rouheeksi. Pohjan ei tarvitse olla silkinhienoa vaan siinä saa olla kivoja sattumia. Kaada seos toiseen kulhoon ja pyöritä kookosöljy käsin seokseen. Paina valmis massa kakkuvuokaan.


    



Sitten vaaleampi suklaatäyte. Sulata kaakaovoi, kookosmanna sekä kookosöljy varovasti vesihauteessa. Kaada blenderiin kookosmaito, psyllium, makeutus, avokado, raakakaakaojauhe, toco, vanilja sekä suola ja blendaa kaikki sileäksi seokseksi. Lisää sula kaakaovoi,kookosmanna sekä öljy ja blendaa vielä hetki. Maista! Jos seos kaipaa makeutta niin lisää agavesiirappia, hunajaa tai kookossokeria. Kun seos on hyvää niin kaada se pohjan päälle vuokaan. Älä laita vielä jääkaappiin vaan jätä huoneenlämpöön kun teet tummemman suklaaseoksen.





Sulata kookosmanna, kaakaovoi sekä kookosöljy varovasti vesihauteessa. Kaada huoneenlämpöinen vesi blenderiin ja kaada mukaan kaikki muutkin tumman suklaamassan raaka-aineista, mukaanlukien sulat aineet. Blendaa tasaiseksi. Tämä massa on paksumpaa,kuin vaaleampimassa. Tarkista maku ja lisää makeutta tarpeen mukaan. Kaada tummempi suklaamassa vaaleamman suklaamassan päälle.Voit joko jättää tummemman massan pinnalle tai sekoittaa sitä varovasti vaaleamman sekaan  vaikka cocktailtikulla. 

Laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Irrota valmis kakku vuoasta ja nosta lastan avulla tarjoiluvadille 💓


Koristelin itse kakun tuoreilla marjoilla sekä kookoskermasta tehdyillä ruusuilla. Kookoskermaruusut tehdään samalla lailla kuin kermaruusut ruusutyllalla, mutta omakohtainen kokemus on,että kookoskermasta on hiukan hankalampi tehdä ruusuja. Kärsivällisellä yrittämisellä sain jonkunnököisiä ruusuja aikaiseksi 😅 

kookoskermaruusu



Marjoja paljon lisäksi ja kakku valmis 💓










Nauti tätä terveellistä ja suussasulavaa raakakakkua pieni pala kerrallaan hyvässä seurassa. Tämä kakku sopii niin kesäjuhliin, kuin talvi-iltoihin mieltä piristämään

💗

Kommentit

Suositut tekstit