TONNIKALAVOILEIPÄKAKKU



Taas voin sanoa, että ihanaa kun joku haluaa vielä voileipäkakkuja! Teen näitä aivan liian vähän vaikka voileipäkakun tekeminen on todella simppeliä ja koristellessa vain mielikuvitus on rajana! 💗

Tonnikala täytteenä oli hiukan  haastava minulle, koska en syö itse tonnikalaa 😅. Lohi- ja kinkku täytteet ovat tuttuja ja turvallisia. Etsin netistä erilaisia tonnikalatäytteitä, mutta päädyin tekemään täytteestä simppelin, koska kinkku- ja lohitäytteissäkin tämä toimii aina. 

Käytin täytteessä:

Tonnikalapaloja öljyssä
Maustamatonta tuorejuustoa 
Creme Fraichea
sipulia
paprikaa
Hyvälaatuista suolaa
Tilliä



Määriä en tähän laita, koska itse soveltelin makuyhdistelmiä ja koostumusta sen verran, etten enää loppujen lopuksi muistanut mitä olin laittanut minkäkin verran 😀 sen huomasin, ettei creme Fraichea kannata laittaa liikaa, muuten täytteestä tulee liian löysä. 
Täytteen aineet laitoin tehosekottimeen ja  tein täytteestä tasaisen massan. Yhden purkin tonnikalaa jätin laittamatta ja jätin sen sitä varten, että sain tonnikalan palasia täytteen päälle. 
Voileipäkakkuun voi käyttää erilaisia paahtoleipäviipaleita. Vaaleaa, tummaa, moniviljaa... tai käyttää valmista vuokaleipää, jota löytyy ainakin Prismojen pakastealtaasta. 
Itse käytin tähän yhden paketin vaaleaa Lidlin paahtoleipää ja yhden paketin moniviljaleipää. Reunat leikataan viipaleista pois. 


Tein kakun kolme x ½ viipaleista. Yhteen väliin vaaleaa, sitten täytettä ja toiseen väliin moniviljaa. Täytteen päälle laitoin pieniä tonnikalanpalasia.  Kostukkeena käytin kasvislientä. Annoin kakun vetäytyä jääkaapissa muoviin pakattuna yön yli ja siistin reunat seuraavana päivänä. 




Kuorrutin kakun  maustamattoman tuorejuuston ja Creme Fraichen sekoituksella. 


Sitten koristeisiin. 😊

Teemana oli syksy ja luonto, joten yritin löytää mahdollisimman syksyisiä värejä kakkuun. Kaupasta löysin oransseja, punaisia ja keltaisia paprikoita ja tomaatteja. Omenasta kaiversin sisuksen pois, jotta sain tehtyä omenankuorista lehtiä. Kaiverretun omenan kastoin sitruunavedessä, jottei se ala tummumaan. Punaisesta omenankuoresta sain syksynvärisiä lehtiä saksilla leikkaamalla.




Löysin sattumalta netistä ohjeen kukkiin, jotka oli tehty sipulista, porkkanasta ja kurkusta. Näitä kukkia oli muutaman kerran harjoiteltava ennen kuin löysin oman tyylini. Netistä löytyy youtube video näiden kukkien teosta. Oma tyylini on hiukan erilainen. 

Kuori ohut kerros porkkanan varresta. Valikse suht paksu porkkana.

Veistä V:n ja U:n muotoisella pienellä kaivertimella uloimmat terälehdet ja taita jokaista samalla hiukan ulospäin. Kaiverra sitten ohut kerros pois terälehtien alta. 

Tee toinen kerros terälehtiä


Kaiverra taas ohut kerros pois toisen terälehtikerroksen alta ja tee vielä polmas terälehtikerros. Koverra sisusta niin, että saat tehtyä vielä muutaman terälehden kukan keskelle. 

Katkaise porkkanan varsi niin, että kukka juuri ja juuri pysyy kasassa. Kukka näyttää rumalta, jos porkkanasta tulee liian pitkä. 

Leikkaa sipulista ohuita lohkoja, mutta jätä tyvi eheäksi. 

Leikkaa uloimpien lohkojen kärjet saksilla siistiksi. 

Koverra sisus pois.

Työnnä hammastikku ensin porkkanaan ja tunge porkkana hammastikkuineen sipulin läpi niin, että porkkana sujahtaa kauniisti sipulin sisälle. 

Leikkaa ohuista kurkuista lehtiä kukalle

Voileipäkakku otetaan jääkaapista huoneenlämpöön vasta kun kaikki koristeet ovat valmiina! 

Itselläni koristeina siis
 - minitomaatteja ruusuiksi leikattuna
- omenankuorilehtiä
- ohuiksi suikaleiksi suikaloituja erivärisiä paprikoita
- punakaalista leikattuja lehtiä
- erivärisiä salaatinleht
- sipuli-porkkanakukkia
- kurkkua
- punasipulia
- chilimausteseosta










Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit