KUKKAKIMPPU






Tämän kakun tein poikani rippijuhliin. Näitä tuli itseasiassa kaksi, toinen isompi ja toinen pienempi. Olen pitkään halunnut tehdä kukkakimpun muotoisen voileipäkakun ja tässä oli tilaisuus! Kukkakimppukakku sopii täydellisesti kesäisiin juhliin. Koristeleminen on työläämpää ja aikaavieväämpää kuin perus voileipäkakuissa, mutta ei mitenkään kohtuuton urakka kuitenkaan!
Tarkoitukseni oli tehdä kakut samalle alustalle, mutta en kiireessä hahmottanut lainkaan miten isoja kimpuista loppujenlopuksi tuli. Ihan hyvä juttu kuitenkin. Kakkua meni sen verran paljon, että kimppujen koot olivat täydelliset ja onhan nämä ehkä kuitenkin nätimmät yksinään... ehkä :)

Käytin leipänä kaupan paahtoleipäviipaleita grahamia sekä vehnää.




Ennenkuin aloitin kokoamaan kakkuja tein esivelmisteluita. Laitoin kahden pyöreän kipon pohjalle kelmua, johon voileipäkakku ruvetaan kokoamaan. Lisäksi tein valmiiksi lihaliemen jolla kostutin pohjat. Lihalientä kannattaa maistella ettei tule liian suolaista. Tein lihaliemen kuumaan nesteeseen ja jotta sain sen nopeasti jäähdytettyä lisäsin sinne muutaman jääpalan. Kuumalla nesteellä ei kannata voileipäkakkua kostuttaa 😉

Paahtoleivistä leikkasin kaikki reunat pois. 

Sitten täyte. Määrät ovat suuntaa antavia.

600 g creme fraichea
400 g pekoni-sipuli tuorejuustoa
500 g saunapalvikinkkua
1 paprika
1 maustekurkku
savupaprikamaustetta

Saunapalvikinkun hienonsin monitoimikoneella pieneksi silpuksi. Kinkkumössön sekaan laitoin tuorejuuston sekä creme fraichen. Jaoin seoksen kahteen osaan ja lisäsin toiseen pieneksi silputtua paprikaa sekä paprikamaustetta ja toisen sekaan laitoin pieneksi silputtua maustekurkkua.

Kelmuilla vuorattuihin kippohin laitoin vuoron perään vehnä- sekä grahamviipalaita ja täytteet vuorotellen leipäviipaleiden päälle. Leipäviipaleet kostutin lihaliemellä. 






Valmiit kakut peitin kelmulla ja laitoin jääkaappiin yöksi.

Seuraavana päivänä kumosin kakut tarjoiluvadeille ja levitin päälle ohuen kerroksen creme fraichea.
Juusto- ja kinkkurullia varten leikkasin juusto- ja leikkelesiivut kapeiksi nauhoiksi ja kiersin ne rullalle. Kun rullan laitoin creme fraichen päälle niin se pysyi kiinni eikä auennut.  Käytin koristeena myös basilikan lehtiä, erivärisiä salaatinlehtiä, kurkkua, kirsikkatomaatteja, viinirypäleitä sekä syötäviä kukkasia. Kukkien varret tein  ruohosipulista. 



















Kukkakimppun mallinen voileipäkakku sopii juhlaan kuin juhlaan. Koristeiden asettelu vie jonkun aikaa, mutta pääpiirteissään todella simppeli, mutta näyttävä kakku. Tähän voi käyttää myös muita syötäviä kukkia, mutta itse en vielä tunne kukkia sen verran, että tietäisin mitkä on syötäviä ja mitkä ei ja siksi ostan valmiin pienen paketin syötäviä kukkia kaupasta. Juusto- ja kinkkurulliakin voi tehdä paksumpia, jolloin niiden käärimiseen menee vähemmän aikaa. 

Hyvää kesää kaikille !💓

Kommentit

Suositut tekstit