KESÄINEN KÄÄRETORTTU





Kesä!

Kääretortuista saa tehtyä helposti raikkaita ja kesäisiä tarjoiltavia. Minä halusin kokeilla saisiko kääretortusta taiottua koivunrungon. Koivunrunkokakkuja olen tehnyt jo muutamia, mutta tässä kääretorttuversio!

Tein kaksi kääretorttupohjaa. Pohjan päälle laitoin ohuen kerroksen hilloa, vaniljakerma-rahkaseosta sekä tuoreita mansikoita. Käärin toisen kääretortun pitkän sivun mukaan ja toisen lyhyen sivun mukaan, jolloin sain toisesta kääretortusta paksumman ja toisesta ohuemman.






Kääretortut saivat olla jääkaapissa tekeytymässä puolisen päivää ja sivelin valmiiden kääretorttujen päälle ohuen kerroksen kermavaahtoa. Jos kääretortut olisi tarjoiltu vasta seuraavana päivänä olisin laittanut päälle voikreemiä.





Paksummasta kääretortusta tuli koivun runko, jonka päällystin ohuella valkoisella sokerimassalevyllä. Kapeammasta kääretortusta leikkasin pienempiä paloja, joista tuli oksankantoja runkoon. Ne päällystin myös sokerimassalla ja tasoittelin saumat pyöreäpäisellä sokerimassatyökalulla. Jotkin saumat eivät onnistuneet, mutta ne peitin koristeluvaiheessa lehdillä yms 😅



Koivun runkoon piirsin mustalla geelivärillä koivunrunkoa muistuttavia viiruja.

Koristeet olin tehnyt jo muutamaa päivää aikaisemmin. Muutaman leppäkertun keksin tehdä vielä koristeeksi vasta koristeluvaiheessa. Perhosia saa tehtyä helposti perhosmuotilla. Ne kannattaa kuivattaa hyvin ennen koristelua. Kesällä kakkujen ja leivosten koristelussa kannattaa huomioda lämpötila. Jos on kuuma ja koristeleminen kestää on kakku syytä laittaa aina välillä jääkaappiin jäähtymään ennenkuin koristelua jatketaan.



















Kesä ja kesäherkut 😍

Kommentit

Suositut tekstit