PÄÄSIÄISMUNAKAKKU

Pääsiäismunakakku




Ehkä huono nimi kakulle, mutta en voi nimetä tätä kakkua kiderkakuksi, koska halusin käyttää muitakin suklaamunia koristeeksi kuin pelkkiä kindereitä 😁. Kinderkakkuhan on nyt kovasti muodissa, mutta tässä toinen vaihtoehdo sille.

Tein kakun jo viikko sitten ja päätin, etten vitkastele tällä kertaa blogikirjoituksen kanssa, mutta kuinkas kävikään.... on ollut niin kesäisiä ilmoja että pihalla on oltu eikä aikaa ollut tietokoneella istuskeluun..... ja sitten on tullut huono omatunto 😔

Mutta nyt on pääsiäinen ja kakun kerkeää tekemään vielä huomiseksi. 😁 Tai tässä inspiraatiota seuraavaksi pääsiäiseksi.


Kakusta kannattaa tehdä korkea. Tein itse kolme pohjaa, mutta neljäkin olisi käynyt hyvin. Kakun väliin tuli

250 g kermaa
150 g tuorejuustoa
160 g maitosuklaata

Vatkaa kerma vaahdoksi
Sulata suklaa varovaisesti mikrossa/vesihauteessa.
Notkista tuorejuusto ja lisää sulanut suklaa tuorejuuston joukkoon samalla hyvin sekoittaen.
 Lisää lopuksi kerma. 
Maista täytettä. Lisää tarvittaessa sokeria, mutta suklaa makeuttaa täytteen jo aika paljon. 


           


    


Kostutin pohjat maidolla ja laitoin pohjan päälle ennen täytettä vielä lemon curdia. Valmiin kakun laitoin yöksi jääkaappiin tekeytymään.


              


Seuraavana päivänä kumosin kakun tarjoiluvadille ja levitin kakun päälle valkoista voikreemiä. Voikreemin ohjetta en laita tähän. Hyvä voikreemin ohje löytyy suklaaputouskakku sivulta.



    

                                                   


Suklaaganachen ohje löytyy myös suklaaputouskakku sivuilta, Jäähtyneen ganachen valutin kakun päälle ja laitoin jääkaappiin hetkeksi kovettumaan. Sillä aikaa availin suklaamunat



                 

     


Halusin asetelmasta korkean joten ostin yhden suuren suklaamunan sekä monia pienempiä.


    





Kommentit

Suositut tekstit