SUKLAAKAKKU





Tämä suklainen ihanuus kärkee sisälleen raikkaita vadelmia, mansikoita ja aavistuksen kirpsakkaa lemoncurdia. Päällä suklaaganachea ja muovailusuklaasta ja suklaasta tehtyjä koristeita 💙

Suklaakakkupohjan tein gluteenittomaksi joten käytin jauhoina gluteenitonta jauhoseosta sekä hiukan perunajauhoja ja tietenkin kaakaojauhetta. Sokerin ja jauhojen painon lasken aina kertomalla munien painon * 0,7. Kun munat ja sokerin vatkaa erittäin kuohkeaksi ei leivinjauhetta tarvitse kuin pinenen veitsenkärjellisen.




Kakkupohjan jaoin neljään osaan. Täytteeksi tuli hyvin yksinkertainen, ilmava ja herkullinen suklaatäyte. Vaahdotin kerman ja jaoin sen kahteen osaan niin, että toinen osa oli isompi kuin toinen.  Toiseen raastoin valkosuklaata ja toiseen maitosuklaata. Väliin tuli myös tuoreita vadelmia, pakaste mansikoita ja hiukan lemoncurdia. Kakun laitoin jääkaappiin yön yli tekeytymään.




Kakun päälle laitoin vaahdotettua suklaaganachea. Suklaaganache kannattaa tehdä edellisenä päivänä tai ainakin hyvissä ajoin ennen käyttöä, jotta ganache ehtii jäähtyä.

OHJE → Pilko 200 g suklaata (itse käytin maitosuklaata) kulhoon. Kiehauta 2 dl kermaa ja kaada sitä ensin puolet suklaan päälle, odota hetki, sekoita ja kaada loput kermat suklaan joukkoon sitä samalla sekoittaen. Sekoita tasaiseksi ja laita jääkaappiin jäähtymään.

Kun suklaaganache on täysin jäähtynyt, vatkaa se pallovatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Älä vatkaa kuitenkaan liikaa, koska se saattaa juoksettua . Vaahdotettu suklaaganache on helppo levittää kakun päälle palettiveitsellä.



Muoltoiltavan suklaan teko on todella yksinkertaista ja sillä saa tehntyä sokerimassan tavoin lukuisia koristeita. Muoltoiltava suklaa on tehtävä myös päivää aikaisemmin, koska sen on levättävä jääkaapissa ennen käyttöä.

Sulata 500 grammaa suklaata varovaisesti mikrossa pienissä osissa tai vesihauteessa. Kun suklaa on sulanut, lisää suklaan sekaan 225 g tärkkelyssiirapia/glugoosisiirappia. Sekoita tasaiseksi ja lämmitä tarvittaessa varovaisesti jos et saa seoksesta tasaista. Kun seos on tasaista, pakkaa se kelmuun ja laita jääkaappiin kovettumaan.









Itse tein muovailtavaa suklaata valkosuklaasta sekä tummasta suklaasta.

Kun suklaamassa ja kovettunut jääkaapissa (valkosuklaasta tehty massa ei kovetu yhtälailla kuin tumma suklaa) ota suklaata työstettävä määrä käsiisi ja pehmitä käsien välissä. Muovaltava suklaamassa ei tartu mihinkään ja siitä on siis helppo tehdä myös silikonimuoteilla koristeita. Suklaaruusut tehdään samalla tavalla kuin sokerimassallakin. Valkosuklaata ja tummaasuklaata kannattaa myös sekoittaa se kokeilla tästä tehdä erilaisia koristeita !






Tein myös siirtokuvista ohuita spiraaleja koristeeksi. Sulaa suklaata valellaan ohuelti siirtokuvan päälle ja jätetään huoneen lämpöön kuivumaan omaan muotoonsa. Kun suklaa on kovettunut, kalvo repäistään varovasti suklaan päältä pois.




Kun koristeet ovat valmiina ne on helppo nostaa kakun päälle. Itse laitoin kakun päälle vielä raastettua suklaata.












Kommentit

Suositut tekstit