BATMAN KAKKU






Tämän kakun tein jo viime vuoden puolella, mutta blogitekstiä tästä en ole saanut aikaiseksi... 
Kakkupohjasta tein gluteenittoman ja kakun väliin tuli tuoreita mansikoita ja suklaatäytettä. Hyvä gluteeniton pohja tulee punnaamalla kananmunien paino ja kertomalla se paino 0,7 tulee sokerin ja gluteenittomien jauhojen paino. Gluteenittomien jauhojen sekaan voi laittaa pienen osan perunajauhoja ja kaakaojauhetta jos haluaa pohjasta tumman. Esim jos 5 kananmunaa painaa 300g niin sokeria tulee 210g ja gluteenittomia jauhoja tulee myös 210 g. Tästä tumman version voi tehdä laittamalla esim gluteenitonta jauhoa 147 g + 30 g aitoa kaakaojauhetta ja 33 g perunajauhoja.

En laita suklaatäytteen ohjetta tähän, koska en enää muista millä ohjeella sen tein...

     😌



Kakkupohjan päällystin voikreemillä ja sen jälkeen kakun päälle tuli siniseksi värjätty sokerimassalevy. 





Kakun reunoille maalasin keltaisesta, oranssista sekä punaisesta geeliväristä pensselin avulla iltataivaan sävyt.


Kaupunkisiluetin leikkasin mustasta, kaulitusta sokerimassalevystä. Tein noin 15 cm pätkiä kerrallaan ja liimasin summittaisesti keltaisia pieniä ikkunoita siluetin päälle. Nämä lyhyemmät pätkät oli helpompi liimata kakun reunoille, kuin jos olisi tehnyt yhden pitkän yhdellä kertaa. 



Batman lego-ukon tein sokerimassasta painelemalla sokerimassaa legofiguurimuottiin ja muotoilemalla loput itse käsin. Batmanlogo on myös sokerimassaa :)












Kommentit

Suositut tekstit