PIPARIKRANSSI

piparikranssi


Joululeivontaa 😍

Piparikranssit on minulle uusi tuttavuus. En muista koskaan ennen nähneeni missään piparikransseja, mutta nyt jostain googlen syövereistä törmäsin vahingossa tähän ideaan. 

Idea on yksinkertainen. Näitä voi tehdä lasten kanssa ja nämä ovat hyviä lahjaideoita! Pipareita voi koristella perinteisesti tomusokeri-vesikuorrutteella, erilaisilla massoilla, kaupasta löytyvyllä lukemattomilla syötävillä koristella tai liimata kranssiin pelkistetysti erikuvioisia pipareita. Itse tein tähän kolme erilaista piparikranssia. Yksi jouluaiheinen, yksi lumihiutaleaiheinen ja yksi Rakkausaiheinen 😊

En tehnyt piparitaikinaa itse. Olin laiska ja ostin kaupasta valmiin taikinan. Hyvää se on sekin!




Kranssia varten kaulitaan piparitaikinasta levy, joka ei saa olla liian ohut, jotta kranssi kestää koristeiden painon myös ripustaessa. Paistoin kranssia uunissa 200 asteessa n. 9 minuuttia uunin alatasossa. Kun kypsä piparikranssipohja tulee uunista kannattaa ripustusreikä tehdä samantien pehmeään taikinaan. Itse tein liian pienen reiän ensimmäiseen kranssiin. 

Jos kranssin päälle tulee ensimmäiseksi sokerimassapohja, sokerimassa kaulitaan ohueksi levyksi ja leikataan saman kokoiseksi piparikranssin kanssa. Piparikranssi pensselöidään ohuelti elintarvikeliimalla ja massa lasketaan kranssin päälle. Tässä vaiheessa myös sokerimassaan tehdään reikä, jotta ripustusnaru pääsee koko kranssin läpi. 


Sokerimassa voi olla valmiiksi värjättyä tai maalata tässä vaiheessa. Rakkausaiheisen kranssin pohjustin hopealla sprayllä. Jouluiseen kranssin maalasin ohuelti vihreällä elintarvikevärillä ja painelin vihreän värin ja tähtipiparimuotin avulla massaan kuvioita.


Pipareiden päälle voi myös laittaa sokerimassaa samalla taktiikalla. Massasta otetaan samalla piparimuotilla kuvio ja liimataan piparin päälle elintarvikeliimalla. 




Sokerimassan päälle voi maalata kuvioita tai liimata koristeita. Piparin päälle voi myös liimata pienempiä sokerimassakoristeita, kuten tein lumihiutalekranssissa. 



lumihiutalepipari
Toisiin lumihiutalepipareihin kaulitsin marmoroitua massaa ja sipaisin päälle hiukan glitteriä. Pipari sai jäisen pinnan!


Jouluiseen piparikranssiin tein myös puolipallon muotoisia pipareita. Niitä voi tehdä helposti silikonisen alustan väärälle puolelle. Pipari irrotetaan silikonivuoasta kun se on täysin jäähtynyt ja kovettunut. 




Kun piparit ovat valmiit ne liimataan piparikranssiin ja annetaan rauhassa kuivua ainakin vuorokausi ennenkuin niihin voi laittaa narun ja ripustaa seinään. Pienempiä koristepipareita voi myös tehdä samalla taktiikalla ja laittaa kuusenkoristeiksi!














Rakkaus piparikranssi


Lumihiutale piparikranssi


Jouluinen piparikranssi







Kommentit

Suositut tekstit