NOPEA JA HELPPO JOULUKAKKU

joulukakku


joulukakku





Nopea jouluinen suklaakakku, jossa pääosassa on suklaasiirtokuva-arkeilla koristeltu valkosuklaareunus ja polkkakarkit

Näköjään oli niin kiire, etten edes huomannut tuota vasemmalla puolella olevaa ammottavaa reikää joka nyt  irvistelee jokaisessa kuvassa 😖

Ja hieno uusi järjestelmäkamera käytössä ja suurin osa kuvista epätarkkoja 😅 Juu, sen kanssa opettelu vie kyllä aikaa.

Tämän kakun tein pojan kanssa vajaassa parissa tunnissa. Pakkasessa oli kakkupohjia valmiina ja kaupasta ostin kokeilun vuoksi valmista suklaamoussea, johon lisättiin vain maito ja vatkattiin pari minuuttia.  Kaupasta etsittiin pojan kanssa jouluisia karkkeja kakkuun koristeeksi.

Olin ostanut jouluisia siirtokuvia jo kauan sitten, mutta unohtanut ne tyystin laatikon pohjalle. Siirtokuvien käyttö on todella helppoa ja nopeaa.

Kostutin pohjat maidolla aika runsaskätisesti, koska kakku oli tarkoitus syödä miltein heti. Moussen lisäksi laitoin väleihin lemon curdia. Kakku sai olla pakkasessa noin 20 minuuttia, kunnes se oli jo valmis suklaareunukselle








Leikkasin siirtokuva-arkista hiukan kakkua korkeammat suikaleet ja valelin ne sulalla valkosuklaalla. Annoin arkit olla hetken kylmässä ennen kuin painelin ne kakun reunoille. Reunat eivät saa mennä toistensa päälle! Teippailin vielä kakun yläpuolelle jäävät reunukset siten, että ne suklaan jähmettyessä jäivät hiukan aaltomaisesti sisäänpäin.




Kakku oli noin 20 minuuttia jääkaapissa, kunnes suklaa oli kovettunut ja sain irrotettua kalvon suklaan päältä.

Kakun päällisen täytimme pojan kanssa erilaisilla jouluisilla karkeilla. Keskustan olisi voinut täyttää samalla moussella kuin täytteessä oli, tai vaikka kermavaahdolla, mutta me jätimme tämän vaiheen kokonaan pois ja keskityimme karkkeihin 😋





Todella helppoa ja nopeaa! Erilaisia suklaasiirtokuvia saa tilattua monesta eri verkkokaupasta ja kun niitä on valmiina kaapissa, saa tehtyä nopeasti näyttäviä kakkuja tai koristeita kakkuun.








Kommentit

Suositut tekstit