SUKLAAPUTOUSKAKKU

Drip cake / suklaaputouskakku


Suklaaputouskakku tai englanniksi Drip Cake tarkoittaa nimensä mukaisesti sitä, että suklaata valutetaan kakun päälle ja sen annetaan valua itsekseen kakun reunoja pitkin alas eikä tarkoitus ole, että koko kakku on suklaan alla. Pohjakakku voi olla minkä värinen tahansa ja valkoista suklaata voi värjätä haluamallaan värillä, joten variaartioita on lukuisia!

Kakun voi kuorruttaa sokerivoikreemillä, joka on ehkä yleisin päällyste kakun ja suklaan välissä, koska jämäköitynyt sokerivoikreemi ei lähde valumaan suklaan kanssa. Myös nakukakkuja olen nähnyt suklaaputouksen alla, sekä kreemijauheella jämäköitettyä kermavaahtoa. Tärkeintä on, että kun suklaan valuttaa kakun päälle, se ei lähde irrotamaan kakun päällä olevaa massaa mukaansa!

Suklaaputous kannattaa tehdä Ganachella. Se valuu kauniisti eikä tee kakkuun liian kovaa kuorta.

Suklaaputouskakun voi koristella lukuisilla erilaisilla asioilla teemasta riippuen! 





Kakku on suht pieni. Tein 3 kananmunan suklaakakkupohjan noin 15 cm vuokaan. Kakkupohjan leikkasin viiteen osaan. Täytteeksi kokeilin Annin Uunissa-blogista löytämääni Silkinpehmeä suklaakreemi ohjetta. 

Käytin tähän kakkuun puolet alkuperäisestä reseptistä, eli kreemiin tuli:



200 g tummaa suklaata
1,5 rkl kaakaojauhetta
1,5 rkl kuumaa vettä
175 g voita
1 dl tomusokeria
100 g maustamatonta tuorejuustoa

Anna tuorejuuston ja voin olla huoneenlämmössä tarpeeksi kauan, että ovat molemmat huoneenlämpöisiä.  
Sulata suklaa ja anna senkin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Sekoita kaakaojauhe ja vesi sekaisin.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää voi-tomusokeriseokseen sulanut suklaa, kaakao-vesiseos sekä tuorejuusto. 
Vatkaa aineet kuohkeaksi vaahdoksi.






Pohjien väliin tuli myös Lemon curdia. Pohjat kostutin maidolla. Laitoin kakun jääkaappiin yön yli ja seuraavana päivänä koristelin!




Tämä sokerivoikreemi on itseasiassa vaalean ruskeaa eikä valkoista. En tiedä miten kamera on vääristänyt jotkut kuvat näin hassusti. Laitoin ensin ohuen kerroksen kreemiä, jonka kovetin jääkaapissa ja laitoin sitten seuraavan paksumman kerroksen kreemiä kakun päälle.  Laitoin kakun jääkaappiin kovettumaan sen aikaa, kun tein suklaaganachen!

SuklaaGanacheen tuli:

50 g kermaa
70 g tummaa suklaata
1 tl voita

Raasta suklaa kulhoon
Kaada tulikuuma kerma suklaan päälle ja sekoita sileäksi. 
Lisää pieni määrä voita ja sekoita

Suklaaganache ei saa olla liian kuumaa kun kaadat sen kakun päälle. Ganachen valuttaminen kakun päälle voi tehdä eri tavoilla. Sen voi kaataa kakun keskelle ja antaa suklaan valua itsekseen yli reunojen. Suklaan voi kaataa ensin reunoille ja sitten keskelle. Suklaan voi myös lusikoida itse kakun reunoille, jolloin voit itse kontrolloida montako valumaa haluat ja sitten kaataa varovaisesti ganachea myös kakun keskelle. 



Kun ganache on valutettu kakun päälle, se on laitettava hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.  

Tein nuo kiehkurasuklaakoristeet valuttamalla sulaa suklaata alustalle, annoin kovettua huoneen lämmössä ja höyläsin juustohöylällä erilaisia kiehkuroita. 

Kokeilin myös käyttää piparkakkumuotteja suklaakoristeisiin ja onnistui sekin jotenkuten. 😅 muotti kannattaa lämmittää vaikka kuuman veden alla ennen suklaaseen painamista ja antaa sen hitaasti painua suklaan läpi, niin suklaa ei murru. 

Lopusta sokerivoikreemistä voi pursottaa ruusuja, jähmettää jääkaapissa ja nostaa kakun päälle. 👍



Kun koristeet on tehty ja ganache on tarpeeksi jähmettynyttä kakun pinnalla, kakun voi koristella.












Suklaata, suklaata, suklaata ja lisää suklaata  😆


Kommentit

Suositut tekstit