SNICKERS RAAKAKAKKU



snickers raakakakku

snickers raakakakku


 Nämä kuvat kertovatkin jo kaiken! Aivan järkyttävän hyvän makuinen raaka-kakku, jolla sopii herkutella ilmojen kylmetessä kynttilän valossa sohvalla tai ystävien kanssa kahvin tai viinin kera. 💗

En ole vähään aikaan taas tehnyt raaka-kakkuja. Noudatan pääasiassa VHH-ruokavaliota ja vaikka raaka-kakut ovat super terveellisiä niiden sisältämien vitamiinien, kivennäis-ja hivenaineiden ja antioksidanttien ansiosta, niin olen karttanut raaka-kakkuja. Useammat raaka-kakut ovat niin älyttömän hyviä, että on vaikea vastustaa olla ottamatta enempää kuin yhden pienen siivun 😅.
Nyt olen lomalla ja lomalla saa (vähän) herkutella tervellisesti 😉.

Sitten ohjeeseen. Ohje on alunperin enganninkielisiltä sivuilta, tässä linkki

⇒ http://www.onegreenplanet.org/vegan-recipe/no-bake-snickers-pie/

Samanlaisia reseptejä löytyy useita sekä englanninkielisiltä sivuilta että suomenkielisiltä sivuilta.  Itse kopion ohjeen melkolailla suoraan täältä.

⇒ http://palasiaarjestani.fitfashion.fi/2016/04/06/jumalaisen-hyva-snickers-raakakakku/



POHJA

2, 5 dl cashewpähkinöitä 
12 taatelia
5 rkl raakakaakaojauhetta
ripaus hyvälaatuista suolaa*
2 dl kookoshiutaleita
0,5 tl aitovaniljajauhetta

TOFFEEKASTIKE

10 taatelia
3 tl kookosöljyä
0,5 tl vaniljajauhetta
3 rkl suolatonta maapähkinövoita

MOUSSE

1 tölkki a' 400 ml kookoskermaa (yön yli jääkaapissa)
1 tölkki a' 400 ml kookosmaitoa (yön yli jääkaapissa)
2 dl suolatonta maapähkinävoita
Luomuhunajaa, agavesiirappia... maun mukaan (Itselläni kaapista löytyi vain kookossokeria)
0,5 tl aitovaniljajauhetta
ripaus hyvälaatuista suolaa*

KORISTELU

Erilaisia pähkinöitä
Hyvälaatuista suolaa *
Raakasuklaata
(ananaskirsikoita)

*puhdistamaton merisuola, ruususuola / Himalajan vuorisuola

POHJAN VALMISTUS:

Liota cashewpähkinöitä vedessä yön yli. Poista taateleista kivet.  Laita kaikki pohjan ainekset tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi massaksi, tai jätä vähän rouheemmaksi massaksi. Alkuperäinen ohje oli tehty 20-22 senttiseen vuokaan, mutta itse tein 18 senttiseen vuokaan. Tähän vuokaan tämä määrä pohjaa oli aika paljon, mutta muut täytteet sopivat tähän vuokaan täydellisesti. Makuasia.  Vuoraa pohja leivinpaperilla ja painele pohja märin sormin vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.  Nosta pohja jääkaappiin tai pakkaseen. 



TOFFEEKASTIKKEEN VALMISTUS

Poista taateleista kivet ja pehmitä taatelit lämpimässä vedessä  noin ½ tuntia. Laita kaikki toffeekastikkeen ainekset tehosekottimeen ja aja tasaiseksi massaksi. Levitä pohjan päälle ja laita takaisin kylmiöön/pakkaseen



MOUSSEN VALMISTUS

Kaavi kookoskerman sekä -maidon kiinteä osa tehosekoittimeen. Lisää muutkin aineet tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi massaksi. Laita ensin makeutta vain vähän ja lisää tarvittaessa. 




Kaada valmis massa vuokaan toffeekastikkeen päälle ja pidä pakastimessa mielellään yön yli.

KORISTELU 

Paahda pähkinöitä uunissa tai paistinpannulla ja lisää suolaa. 
Voit tehdä helposti itse raaka-suklaata sulattamalla vesihauteessa kookosöljyä ja/tai kaakaovoita ja lisäämällä siihen raaka-kaakaojauhetta ja esim luomuhunajaa.  Itse kokeilin nyt ensimmäisen kerran valmista raaka-suklaata ja toimihan sekin. Sulatin valmiin raaka-suklaapatukan pursotuspussissa, jonka kastoin hetkeksi lämpimään veteen. 




Ja sitten vain koristelelemaan ! 























 💋  Nauttikaa pimenevistä illoista tervellisesti  💋


























Kommentit

Suositut tekstit