HALLOWEEN MUFFINSSIT





Halloweenin kunniaksi väänsin vielä muutaman muffinssin poikieni iloksi. Näitä koristeita on hauska tehdä lapsienkin hanssa. Hämähäkkejä, kummituksia ja matoja on helppo tehdä lasten kanssa!

En kirjoita muffinssien ohjetta tähän lainkaan, koska omat muffinssit olivat varsin lässähtäneitä, vaikka se tosin oli ihan hyvä asia, koska muutoin koristeiden asetteleminen olisi ollut haasteellisempaa 😏. Pursotin kapealla tyllalla lässähtäneiden muffinssien sisälle mansikkasosetta. Tähän olisi voinut käyttää myös hilloa tai vaikka lakritsikastiketta!


Sitten päästäänkin jo koristeisiin!

HÄMÄHÄKKI

Hämähäkillä on neljä jalkaa ja ne kannattaa tehdä neljästä yhtenäisestä pötköstä. Hämähäkin pää ja vartalo liimataan tilkalla vettä tai elintarvikeliimaa. Vartalon ja jalkojen väliin kannattaa myös laittaa tilkka liimaa. Jalat taivutetaan haluttuun muotoon ja jätetään kuivumaan. Helppoa!




hämähäkki sokerimassasta
KUMMITUS

Kummitus on näistä koristeista kaikista helpoin tehdä. Valkoisesta kaaviloidusta sokerimassalevystä otetaan pieniä pyörylöitä ja pyörylä taivuteteen kummituksen muotoon sormen päälle. Massa kannattaa jättää kuivumaan ja kummitukselle voi lisätä myöhemmin mustasta sokerimassasta silmät ( ja suu)



Kummitus sokerimassasta

MATO

Mato on kaikessa yksinkertaisuudessaan pitkä ohut sokerimassapötkö, jonka ympärille tein veitsellä pienen pieniä viiltoja. Mato kannattaa vielä värjätä vaalean ruskealla elintarvikevärillä ja antaa kiiltoa glitterillä. Pötkö rullataan kasaan ja matokeko on valmis!




HAUTA (JA KÄSI)

Itse hautakiven teosta en nyt nähtävästi ottanutkaan yhtään kuvaa, mutta itse tein sen niin, että tein sokerimassasta hautakiven muotoisen suorakaiteen muotisen paksun levyn ja tein kivisen vaikutelman kuvioalustalla. Kuivuneeseen hautakiveen liimasin elintarvikeliimalla sanat R.I.P.

Käsi on helppo tehdä myös ilman muottia kun on vain tarpeeksi ohut ja pieni veitsi, jolla saa erotettua sormet irti toisistaan. Tämä käsimuotti on myös ihan kätevä, mutta vaatii edelleen pientä näpertämistä, jotta saa koristeen oikeasti käden näköiseksi. 







KURPITSAT

Kurpitsoja olen tehnyt jo muutamana vuonna aina halloweenin aikaan. Kurpitsan muotoisen kakunkin olen tainnut joskus tehdä... Kurpitsojakin on helppo tehdä. Pienen pallon ympärille tehdään ohuita viiltoja ja viiltokohdat ja tyvi maalataan elintarvikevärillä hiukan tummemmaksi kuin muu kurpitsa. Kanta kannattaa myös työstää veitsellä muhkuraiseksi ja värjätä tummemmalla vihreällä kanta aidomman näköiseksi. Ruohot kurpitsojen ympärille tein painamalla vihreää sokerimassaa valkosipulinpursottimen läpi. Ruohoa voi tehdä myös voikreemistä tai kermasta tyllalla, jossa on pieniä reikiä! 



SILMÄT

Silmät tein pienestä pyörestä sokerimassapallosta, johon maalasin elintarvikevärillä verisuonia ja muut silmän osat. Silmä oli tarkoitus lillua vihreässä liejussa, ja tämä olisi kannattanut ehkä tehdä vihreästä voikreemista, mutta olin laiska ja tein senkin sokerimassasta... 😅



Sitten syömään!










Kommentit

Suositut tekstit