HALLOWEEN KAKKU

zombikakku




Mietin moneen kertaan kehtaanko tehdä tästä kakusta blogikirjoitusta, mutta tässä se nyt tulee!!

Tämän kakun idea tuli omalta pojalta, jolta kysyin millaisen halloween kakun teen tänä vuonna. Tehtiinkin sitten tätä kakkua hiukan yhdessä. Hän muunmuassa teki zombille silmät ja nenän.  Poika sitten jossain kohtaan kyllästyi tekemään kakkua ja väänsin itsekseni kakun loppuun. Kakkua olisi voinut viimeistellä loputtomiin, siksi en itse ollut tyytyväinen lopputulokseen, mutta kaikki kolme omaa poikaa kehuivat kakkua maasta taivaisiin. "Ihan sika magee!. 
Olisin halunnut zombin ympärille karkkimatoja, mutta niitä ei löytynyt, joten oli pakko tyytyä "toukkiin..."

Miten tämä zombi tehtiin? Koko kakun tekemiseen meni vain noin reilu vuorokausi. Tein kahteen pienempään vuokaan kaksi tavallista kakkupohjaa, jotka yritin värjätä punaisella geelivärillä, mutta väristä tuli todella hailea. Sain hiukan enemmän punaisuutta kostuttamalla pohjat punaisella mehulla, joka oli terästetty vielä muutamalla tipalla elintarvikeväriä. 



Zombin aivot tein aivomuotilla, jonka ostin muutama vuosi sitten muistaakseni naamiais/pilailipuodista Helsingistä. Aivomuotti voidellaan pienellä määrällä öljyä ja vuokaan kaadetaan  kermavanukasta. Kermavanukkaan ohjeita on paljon netissä. Itse en kirjoittanut määriä ylös lainkaan, joten en kirjoita niitä tähän. Vanukkaan voi jättää valkoiseksi tai värjätä punertavaksi pienellä määrällä elintarvikeväriä. Vanukas kannattaa kaataa vuokaan mahdollisimman löysänä, jotta massaa menee pieniin uurteisiin.  Vanukas irtoaa seuraavana päivänä nätisti vuoasta ja öljyn voi varovaisesti poistaa päältä pienemmä pensselillä. 





Täytteestä oli tarkoitus tulla musta, mutta siitä tuli harmaa. Onkohan täysin musta täyte edes mahdollinen? Löysin kivoja lakritsitäyteohjeita netistä, missä käytettiin ja sulatettiin erilaisia lakritsikarkkeja, mutta minä oikaisin tekemällä täytteen kermasta, tuorejuustosta, lakritsijauheesta, sokerista sekä liivatteesta. 

Kakusta kannattaa tehdä korkeahko ja se kannattaa antaa jähmettyä kunnolla seuraavaan päivään asti. 



Kun kakku on kunnolla jähmettynyt niin kakusta leikataan pään muotoinen ja aivoille tehdään oma koko.  Muotoiltu pää voidellaan ohuella kerroksella voikreemiä tai kermaa ennen kuin se vuorataan vihreällä sokerimassalevyllä. Kokeilin tähän sokerimassaan lisätä hiukan CMC-jauhetta, jonka pitäisi antaa sokerimassalle enemmän työstettävyyttä.  Sokerimassalevyn jätin suht paksuksi, jotta pystyin vetämään sen pään ympäri ilman laskoksia ja repeämistä. 





nenän, kulmat ja kulmakarvat, silmät, korvat, suun ja hampaat tein erikseen ja liimasin ne zombille elintarvikeliimalla. 


Näin ison kakun maalaaminen on työlästä, mutta mielestäni maalaaminen antaa aina työlle oman leimansa, kuin että olisin suoraan värjännyt massan tumman vihreäksi...



Aivoihin lisäsin punaista elintarvikeväriä ja laskin ne varovasti zombin päälle. 


Sitten maalaaista vähän lisää ja toukkia ympärille ja zombi alkoi olla valmis. 






Seuraavana päivänä huomasin, että zombin aivot olivat ruvenneet "sulamaan", mutta ehkä se sopii kuitenkin tähän ällöteemaan, joten en pyyhkäissyt niitä pois 😁👾




HAPPY HALLOWEEN !!

Kommentit

Suositut tekstit