TOIMISTOKAKKU











toimistokakku

toimistokakku

Tämän kakun tein ihmiselle, joka lähti toisenlaisesta työpaikasta toimistohommiin.

Kakun toivottiin olevan gluteeniton, maidoton sekä soijaton.

Nykyään kaupoissa on todella paljon erilaisia tuotteita jolla voi korvata perinteiset kakun ainesosat ja netti on pullollaan toimivia ohjeita joita ihmiset jakavat.

Itsellä pohjien ja täytteiden tekeminen ei tälläkertaa sujunut kuin Strömsössä ...

Pohjien tekeminen epäonnistui siinä kun juuri kriittisellä hetkellä puhelin soi kokoajan ja suklaakääretorttupohjiin saattoi jäädä muutama perunajauhopaakku 😀 Kokeilin myös tehdä gluteenittoman pohjan uunivuokaan, mutta päädyin siihen, että se vuoka ei ole todellakaan sopiva kakkupohjien tekoon, koska sen muodot ovat liian pyöreät. Pohjaan käytin sitten loppujen lopuksi vähän molempia pohjia... Jos olisi ollut edes hiukan enemmän aikaa niin olisin tehnyt uudet pohjat... toivoin, että hyvä kostutus pelastaisi minut...

Täytteiden kanssa vikaan meni se, että siitä tuli liian makea... Tämä johtui ihan vaan pienestä hätiköinnistä 😔





Yhteen suklaakääretorttupohjaan tulee

4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vatkataan oikein valkoiseksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Perunajauhot ja leivinjauhe siivilöidään vaahdon joukkoon ja sekoitetaan varovaisesti, mutta niin, ettei perunajauhokönttejä jää.
(note to myself 😅)

Täytteeseen käytin Plantin Creamy Dessert kauravispiä ja Plantin Creamy Vanilla kaura vaniljakastiketta. Vaahdotin molemmat ensin erikseen, yhdistin ne vaahtoina, ja lisäsin Bonnen mangososetta. Lisäsin myös pari liivatetta sulatettuna. Kakkupohjien väliin laitoin myös pieniä paloja tuoretta mangoa ja lemon curdia. Kakkupohjat kostutin jaffalla.

Seuraavana päivänä päällystin kakun ruskeaksi värjätyllä sokerimassalla.

Kakusta oli tarkoitus tulla pöytätaso, minkä päälle tulisi toimistotarvikkeet.



En värjännyt itse massaa kovinkaan ruskeaksi, koska  väriä olisi mennyt turhan paljon.  Pöydän pinta vaati kuitenkin pensseliä.



Sokerimassalevy oli suht paksu, jotta sain venytettyä sivuja niin paljon, että sain kulmat tasaisiksi. 



Sitten värjäämiseen. En tiedä muistuttaako tämä pöytää vai lattiaa 😄, mutta tätä oli erittin hauskaa ja mielenkiintoista tehdä. Käytin ruskean eri sävyjä ja hiukan mustaa ja painelin "lautojen" reunaviivat ohuehkolla ja tylpähköllä työkalulla. 



Sitten koristeisiin 😊


hiiri?



Oma poikani 14 vee kysyi valmiin kakun nähtyään, että mikä toi on? Mutta itse kakun saaja kyllä tunnisti mustan möykyn hiireksi 😂



Silmälasit tuottivat tässä kakussa eniten päänvaivaa...


Ja muutama kynä 😃


pari  kuminauhaa ja klemmareita


Ja DYMO laite! Se oli tärkeä tehdä ! 👍


Post-it lappuja




Valmis kakku 😊




Tällasia lisää 😊







Kommentit

Suositut tekstit