KINKKUVOILEIPÄKAKKU 2

kinkkuvoileipäkakku


Nythän näitä voileipäkakkuja pukkaa ! 
Aivan mahtavaa ! 

Ihastuin viime kakussa noihin sipuliruusuihin, joten laitoin muutaman tähänkin kakkuun. Tähän tein pienempiä sipuliruusuja. Jostain syystä pienemmät ruusut ovat hankalampi tehdä kuin suuret... tai sitten oli vaan huono päivä, who knows... 
Ohje sipuliruusuihin löytyy Tonnikalavoileipäkakku ohjeesta. 

Tämä kakku on myös suurempi kuin tonnikalavoileipäkakku. Tämä on mitoitettu 25-30 hengelle.


kinkkutäyte ja juustotäyte kinkkuvoileipäkakkuun

Tein kaksi eri täytettä. Ensimmäinen oli juustotäyte johon tuli 1 prk pekonituorejuustoa, 2 prk creme Fraichea ja puolikas pieneksi silputtu maustekurkku.

Toinen oli kinkkutäyte, johon tuli n. 400 g palvikinkkua, 1 prk creme fraichea, 1 prk ruohosipulituorejuustoa ja 2 prk maustamatonta tuorejuustoa. Nämä laitoin tehosekottimeen ja jauhoin tasaiseksi massaksi. 

Ladoin vuoroin vaaleita paahtoleipäviipaleita ja grahampaahtoleipäviipaleita kakkualustalle. Kostutin miedolla kasvisliemellä. Kahteen väliin tuli juustotäytettä ja kahteen tuli kinkkutäytettä, vuorotellen. 


kinkkutäyte

juustotäyte

Voileipäkakkuun tuli siis viisi kerrosta leipää, kaksi juustotäytekerrosta ja kaksi kinkkutäytekerrosta. Valmiin kakun kelmutin hyvin ja laitoin jääkaappiin tekeytymään yön yli. 

Seuraavana päivänä tein cremefraichesta ja maustamattomasta tuorejuustosta (+aavistus hyvää suolaa) sopivan notkean massan, jolla päällystin kakun.

kuorrutettu voileipäkakku

Sitten koristeisiin. 
Yleensä minulla on jonkunlainen käsitys siitä mitä haluan kakun päälle, mutta lopullinen visio tulee vasta ihan viime metreillä. Sen takia tämänkin kanssa kävi niin, että minulla oli valtavasti valmiita koristeita joista käytin loppujen lopuksi vain osan... mutta toisaalta se on parempi, että koristeita on liikaa kuin liian vähän valmiina.... jottei käy niin että siirtelet kakkua edestakaisin jääkaapin ja koristelupöydän välillä...


kurkku-retiisiruusu



Kun kaikki koristeet olivat valmiit ja jonkunlainen visio päässä, rupesin kasaamaan koristeita kakun päälle 😄😄 








Kurkku-retiisiruusut olivat ihan kivoja. Viipaleet olisivat ehkä voineen olla aavistuksen ohuempia, mutta säilyttivät loppujen lopuksi silti muotonsa hyvin. Ananaskirsikka sopii niin makeisiin kuin suolaisiin kakkuihin koristeeksi! Lisäksi minulla oli herneenversoja, ruohosipulia ja erilaisia ja -värisiä salaatinlehtiä

Valmis kakku!




kinkkuvoileipäkakku















Kommentit

Suositut tekstit