RED VELVET / RIPPIKAKKU

Red Velvet, kakku ruusuilla, rippikakku


Tämän ruusuisen kakun sisältä löytyy Red Velvet kakku. Kakku tuli rippijuhliin.

Tein Red Velvet pohjat hiukan eri tavalla kuin aiemmin. Kinuskikissan sivuilla on hyvä ohje Red Velvet pohjista ja kannattaa myös kokeilla Kinuskikissan Pyyhevinkkiä, joka todella toimii :)

Red velvet pohjat uunissa


Käytin mielestäni todella paljon punaista pastaväriä, mutta mielestäni väri jäi kuitenkin liian haileaksi. (kuvan väri on tosin paljon haaleampi kuin oikea kakkupohja oli) Siinä on vielä harjoittelemisen paikka 😃

Red Velvetin kakkupohjat kostutetaan maidolla ja täytteeksi tulee


400 g tuorejuustoa (Käytin naturellia sekä mascarponea)
200 g voita
1,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljajauhetta

Tuorejuuston ja voin on ehdottomasti oltava huoneenlämpöisiä, muuten täyte juoksettuu. Tuorejuusto notkistetaan sähkövatkaimella, lisätään voi ja sekoitetaan edelleen sähkövatkaimella tasaiseksi. Tomusokeri lisätään vähitellen sekaan kokoajan samalla vatkaten. Kreemiin voi myös lisätä vaahdotettua kermaa. Tomusokerin määrä on tässä aika vähäinen. Sitä voi laittaa enemmän jos tykkää makeammasta. 



Tein koristeet pari päivää /päivää aiemmin. Ruusujen teosta löytyy netistä todella paljon erilaisia tekotapoja. Itse tykkään tehdä ruusut siten, että muotoilen pitkulaisen pötkön, josta lähden pallokärkisellä työkalulla muotoilusienen päällä ohentamaan toista pötkön sivua. 




sokerimassaruusun terälehdet



Kakun päälle tuli kerma/tuorejuustoseos. Kakun päälle olisi voinut laittaa valkoisen sokerimassan, tai laittaa samaa massaa kuin täytteeksikin tai tehdä kuorrutteen voikreemistä tai..... vaihtoehtojahan riittää 😋

Kuorrutteen päälle asettelin sokerimassaruusuja, ruusujen terälehtiä sekä vihreitä ruusun lehtiä. Ruusun lehdille kannattaa sivellä erikseen hiukan vihreää väriä, jotta lehdistä ei tule liian tasavärisiä. Värin on kuivuttava ainakin seuraavaan päivään saakka, muuten väri lähtee helposti leviämään itse kakkuun. 





🌞

Kommentit

Suositut tekstit