MOOTTORIPYÖRÄKAKKU

moottoripyöräkakku


Kaikkeen mäkin suostun 😂😂
Moottoripyörät on näitä asioita joista mä en tiedä mitään ja siksi tämä kakku oli todella haasteellinen mulle. Etsin kuvia erilaisista moottoripyöristä ja sain kuvan sankarin omasta moottoripyörästä jota rupesin sitten matkimaan. Oma 14 vuotias poikani joka mukamas tietää moottoripyöristä enemmän sanoi että ei ole onnistunut moottoripyörä, että olisi pitänyt olla sitä sun tätä ja mittasuhteet on väärät ja ja ja... no okei, en ole ihan 100 % tyytyväinen itsekään kakkuun, mutta ehkä seuraava moottoripyöräkakku on sitten parempi 👍

Tämä hellekään ei ole paras mahdollinen aika tehdä täytekakkuja. Kaikki työvaiheet kakun teossa ja koristelussa täytyy tehdä nopeasti ja vähän väliä tungin kakun taas jääkaappiin, jotta kakku ei varmasti mene pilalle. 

tuoreita mansikoita

Sankari tykkää kuulemma tiramisusta, joten yritin saada aavistuksen tiramisua tähän kakkuun.  Kakusta tuli 12 hengen kakku. Leikkasin pohjan kolmeen osaan ja  väleihin tuli:
-  murskattuja tuoreita mansikoita, jotka liotin Disaronno manteliliköörissä. 
- 2 dl kermaa vispattuna ja purkki Mascarponejuustoa sekoitettuna yhteen.
- tuoreita suuriksi paloiksi pilkottuja mansikoita.






Seuraavana päivänä kumosin kakun tarjoiluvadille ja päällystin kakun voikreemillä. Kakun päälle marmoroin sinisen päällisen ja päällisen penslasin vielä kirkkaalla koristelugeelillä samoin kuin tein Camaron - kakku lle.






marmoroitu kakun päällinen

kirkkaalla koristelugeelillä penslattu kakku


Sitten se moottoripyörä...
 Sankarilla on itsellään sininen Honda-merkkinen moottoripyörä ja yritin matkia mallikuvaa parhaalla mahdollisella tavalla. Koska kakku oli kuljetettava toiseen paikkaan hylkäsin heti alkuun idean pystyssä olevasta moottoripyörästä, vaikka se olisi ollut hienompi (ja vaikeampi tehdä 😌). Tein moottoripyörän kuitenkin hiukan kaltevaan tasoon ja laitoin moottoripyörän alle mustaa sokerimassaa, jonka värjäsin hopealla tomuvärillä. 

Pirelli renkaat sokerimassasta



moottoripyörä sokerimassasta


Nimi-laatan tein Honda-merkin muotoiseksi, annoin kuivua seuraavaan päivään ja kirjoitin tekstin laatan päälle. Laatan vielä koristelin mustalla värillä, hopealla tomuvärillä sekä kirkkaalla koristelugeelillä. 






Kun kakku päällisineen oli valmis nostin koristeet varovasti kakun päälle ja viimeistelin kakun putsaamalla ylimääräiset tomusokerit pois. 

moottoripyöräkakku











Kommentit

Suositut tekstit