SUKLAAKIERREPULLAT






Tällänen pikainen pullapäivitys. Meille tuli vieraita ja oli keksittävä pikaisesti jotain. Olen jo pitkään miettinyt mitä tekisin kaapin perukoilla olevilla suklaalevyillä. Kakkuja, leivoksia, jäätelöä.......... ei sitten kuitenkaan tullut sellaista kipinää, että olisin niistä mitään ruvennut leipomaan. Ehkä tämä lämmin sää ja suklaalla operoiminen ei oikein sytytä ... Sitten kun tuli kiire keksiä jotain niin sain päähäni tehdä ihan perus pullia... pienellä tvistillä :)
 Kun teen pullataikinan niin teen siitä melkein aina korvapuusteja. Kinuskikissalla on ihana korvapuustin ohje, jota olen tehnyt monet kerrat. Tässä linkki: 

Sitten suklaakierrepullien kimppuun. Nämähän ovat ihan simppeleitä. 
Tee perus pullataikina, jonka kohotat kaksinkertaiseksi ja jaat sitten kahtia. Toinen taikinanpuolikas sai odottaa omaa vuoroaan kulhossa. Kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. 




Raasta taikinan alareunaan tummaa suklaata ja lisää vielä manteli- tai pähkinärouhetta. Taita yläreuna alareunan päälle. 


Painele taikinaa vielä valovaisesti kaulimella. 

Leikkaa taikinasta noin kahden sentin levyisiä suikaleita jotka halkaiset vielä miltein loppuun asti.


Kieritä molemmat päät ensin itsensä ympäri ja sitten toistensa ympäri ja kieritä vielä tämä pötkö itsensä ympäri.

Tee sama homma toiselle taikinan puolikkalle. 



valmis suklaakierrepulla

suklaakierrepullat kohoamassa


Anna kohota pellillä vielä puolisen tuntia, voitele munalla ja paista uunissa  225 asteessa 12-15 minuuttia. 

uunista tulleet suklaakierrepullat

Anna jäähtyä ja koristele sulatetulla valkosuklaalla. Nauti kahvin tai teen kera. 
valkosuklaalla koristeltu suklaakierrepulla






Kommentit

Suositut tekstit