MINTTURAAKASUKLAAKAKKU

mintturaakasuklaakakku

mintturaakasuklaakakku

Raakaleivonta. Raakaleivonta on niin helppoa ja kun tietää miten super terveellinen kakusta tulee niin on niin hyvä mieli tehdä näitä <3

Raakaleivonnassa raaka-aineiden lämpötila ei nouse yli 45 asteen, eikä niissä käytetä vehnäjauhoa tai tavallista valkoista sokeria. Raaka-aineina käytetään mm kaikkia pähkinöitä ja manteleita, marjoja ja hedelmiä niin tuoreina kuin kuivattuina, kookosöljyä, kaakaovoita, kookoskermaa/maitoa, luomuhunajaa, agavesiirappia, raakakaakaota, superfoodeja.... Kun raaka-aineet ovat kuumentamattomia niiden ravintoarvot ovat huimat ja pala raakakakkua sisältää lukemattomat määrät hyviä rasvoja, kuitua, antioksidantteja, vitamiineja, hivenaineita ja mineraaleja.

Tein aikaisemmin paljon enemmän raakakakkuja ja muita raakaleivonnaisia, mutta nykyään se on jäänyt vähemmälle.

Sitten ohjeeseen. Tämän reseptin nappasin herkutteluahyvallaomallatunnolla.blogspot.fistä jota jälleen hiukan muokkailin.

Käytin itse 16 senttistä pyöreää irtopohjavuokaa.

POHJA
2 dl vedessä liotettuja manteleita
1 dl kookoshiutaleita
4-5 taatelia
1/3 dl gojimarjoja
1/3 dl mulperi marjoja
ripaus hyvälaatuista luonnonsuolaa

SUKLAAKERROS
1/2 (luomu) avokado
1/2 (luomu) banaani
1 dl vedessä liotettuja cashewpähkinöitä
n. 2 rkl luomuhunajaa tai agavesiirappia
ripaus hyvälaatuista luonnonsuolaa
4 rkl raakakaakaojauhetta
1/3 dl kookoskermaa
1 dl sulaa kaakaovoita

MINTTUKERROS
2 dl vedessä liotettuja cashewpähkinöitä
1 dl kookoskermaa
2 rkl luomuhunajaa tai agavesiirappia
puntti tuoretta minttua
1-2 tl piparminttu-uutetta
ripaus spiruliinaa väriä antamaan (minulla oli vain chlorellaa ja toimi sekin :) )
1 dl sulaa kaakaovoita

Kakkuvuoka vuorataan leivinpaperilla. Itse tykkään käyttää kakkuvuoan reunoilla piirtoheitinkalvoa, jolla saa kakkuun tasaisemman reunan. 


liotettuja cashewpähkinöitä

Pohjan aineet laitetaan blenderiin ja pyöräytetään sekaisin. Muutama sattuma saa jäädä. Painele vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.


 Tee sama homma suklaakerroksen raaka-aineille ja kaada pohjan päälle. Laita taas jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään ennen seuraavaa kerrosta. Tähän ei mene kauaa. Itselläni oli kakku pakastimessa noin 15 minuuttia. 


                               

Kun suklaakerros on jähmettynyt niin tee taas sama homma minttukerrokselle ja kaada suklaakerroksen päälle. Anna jähmettyä kunnolla seuraavaan päivään asti.





Käytin koristeluun kookoshiutaleita ja pieneksi silpuksi silputtuja gojimarjoja. Kylmästä kookoskermasta saa tehtyä helposti ruusuja samaan tapaan kuin tavallisesta kermastakin. En edes vatkannut kookoskermaa vaahdoksi, vaan lusikoin jähmeän kookoskermakerroksen suoraan purkista tyllapussiin ja pursotin ruusut.




kookoskermaruusut ja raakakakku




Syö ja voi henkisesti ja psyykkisesti hyvin 💓

Kommentit

Suositut tekstit