VAPPUMUNKIT

munkkirinkelit / donitsit


Vapun pakollinen leivonnainen, vappurinkeli
Munkkien leivonta on itsessään hyvin simppeliä, mutta rasvassa keittäminen vaatii aikuisen läsnäoloa, tarkkuutta ja varovaisuutta. Ensimmäiset paistokset saattavat olla joko liian rasvakyllästettyjä tai rukeanmustia, mutta  muutaman kokeilun jälkeen oppii millä asteikolla oma liesi tulee olla jotta munkkitaikina kypsyy juuri oikeanlailla. 




Tämä munkkitaikinan ohje on Kinuskikissan sivuilta. Tämä on kaksinkertainen ohje. Tehdään ihan perus pullataikina, jonka jälkeen jaetaan taikina 30 osaan ja pyöritetään niistä pieniä palloja.




Paina pullan keskelle reikä ja muotoile rinkuloita. Yritä säilyttää reunat samanpaksuisina, jotta kypsyvät tasaisesti. Kohota liinan alla puolisen tuntia.

Paras rasva keittämiseen on rypsiöljy. Lämmitä öljyä kunnes öljy väreilee. Tähän ei mene kauaa. Voit kokeilla öljyn lämpötilaa tiputtamalla öljyyn pienen palan taikinaa tai vaikka leivänpalan. Kun taikina pysyy pinnalla ja alkaa paistua nopeasti kullanruskeaksi, on öljy sopivan kuumaa. Itselläni on indektioliesi ja pidin levyä 6 / 7 



Kun toinen puoli on kauniin ruskea, käännä rinkula ja paista vielä toinen puoli myös kauniin ruskeaksi. Itselläni paistoaika koko rinkelille oli puolestatoista minuutista kahteen minuuttiin. 



Nosta valmis rinkeli reikäkauhalla talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois. Kääntele. Anna hetken jäähtyä talouspaperin päällä ja kieritä sen jälkeen sokerissa. 







Kommentit

Suositut tekstit