VAPPUKAKKU

vappukakku / sateenkaarikakku

Vappu on kohta ovella, joten sen kunniaksi VAPPUKAKKU, jonka sisältä löytyy  värikäs sateenkaarikakku ja päällä vieläkin värikkäämpi voikreemikuorrute, petal-pursotustekniikalla.
Tämän kakun tekeminen vie oman aikansa, mutta lopputulos on huikean värikäs ja iloinen.

Aloitetaan sateenkaarikakusta.

Pohjat on paistettava kaikki erikseen, jollei omista montaa samankokoista kakkuvuokaa. Taikina on murokakkumainen, mutta tällä tavalla voi tehdä koko taikinan kerralla,  eikä taikina lässähdä odottaessa.

250 g voita
4 dl sokeria
5 kananmunaa
5 ½ dl vehnäjauhoja
3 dl perunajauhoja
3 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
3 dl turkkilaista jogurttia

elintarvikevärejä

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne jogurtin kanssa taikinaan.

Jaa taikina kuuteen tai seitsemään osaan. Jos teet matalamman kakun, käytä 20 senttistä vuokaa ja jaa taikina kuuteen osaan. Itse käytin 16 senttistä vuokaa ja tein seitsemän kerrosta, koska halusin kakusta mahdollisimman korkean. Värjää kukin taikinaosa erikseen halutulla värillä. Kaikki pohjat voi myös maustaa erikseen, jos haluaa, vaikka erilaisilla aromeilla, vaniljalla tai alkoholilla. 

Taikinan saa siististi ja nopeasti pois vuoasta seuraavan tieltä, kun käyttää leivinpaperia apuna. Itse leikkasin valmiiksi pidempiä suikaleita reunoja varten ja isompia pohjaa varten. 

Paista kaikki taikinaerät erikseen, kutakin 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes ovat kypsiä. 

taikinan värjääminen


erivärisiä kakkupohjia

Täytteeksi käytin  vispikermaa, tuorejuustoa ja kreemijauhetta. Kreemijauhe antaa jämäkkyyttä täytteelle, kun kerroksia kuitenkin tulee niin monta, ja kakun täytyy pysyä vielä pystyssä. Toinen vaihtoehto olisi ollut liivatteella jämäköittäminen.
 Laita kakku tekeytymään jääkaappiin seuraavaan päivään.

                                                                 

Kakun koristelun voi tehdä joko kermavaahdolla tai voikreemillä. Voikreemi on makeampaa, kuin kermavaahto, mutta pysyy parempana kakun päällä, siksi valitsin voikreemin.
Tein voikreemiä kinuskikissan ohjeen mukaan 2,5 kertaisena kinuskikissa.fi/kreemit/
Kakku kannattaa päällystää kauttaaltaan ohuella kerroksella värjäämätöntä voikreemiä, jotta kakusta tulee tasainen.
Koristelussa voi taas käyttää omaa mielikuvitustaan ja käyttää itselleen mieleisiä värejä. Itse  jaoin voikreemin viiteen osaan ja värjäsin ne geeliväreillä.



Petal pursotus on sitä, että teet ensin pallon ja litistät pallon toisen pään lastalla/veitsellä. 


                                                   




                             


                              

Sitten serpentiiniä ja palloja kakku täyteen 😁😁😁





                          






Hauskaa vappua kaikille ! 









Kommentit

Suositut tekstit