VHH KERMAKAKKU



VÄHÄHIILARINEN KERMAKAKKU

Tämäkin on nyt testattu 👍

Tämän kermakakun pohjan tein Yesdelin ohjeilla, joka löytyy täältä http://yesdeli.fi/vahahiilihydraattinen-taytekakku-gluteiiniton.html


Pohjat kannattaa kostuttaa hyvin. Itse kostutin makuvichyllä.

Täyte:
200g vispikermaa vaahdotettuna
100 g tuorejuustoa notkistettuna
10g mustikkajauhetta
karppisokeria maun mukaan. Itse laitoin noin puoli desiä

100 g kotimaisia vadelmia ja noin 20 g mustikoita (pakastemustikat käyvät hyvin)

Sekoita kaikki muut aineet sekaisin paitsi kokonaiset vadelmat ja mustikat. Jaa täyte kahteen väliin ja lisää väleihin vielä marjoja.   


Sitten pakettiin ja yön yli vetäytymään. 


Kaada vetäytynyt kakkupohja tarjoiluvadille ja rupea koristelemaan 😄 Itse käytin koristelemiseen 400 g vispikermaa ja noin 75 g tuoreita kotimaisia vadelmia ja hiukan mustikoita jotka pyöräytin karppisokerissa. Lisäksi käytin koristeluun muutaman ananaskirsikan. Vispikerman voi makeuttaa karppisokerilla joka kannattaa hienontaa sauvasekoittajalla niin kuin Yesdelin pohjaohjeessakin tehtiin. Itse tykkään kermasta ihan kermana joten koristeluihin en käyttänyt lainkaan makeutta. 


Koripunos kermasta onnistuu helposti korityllalla. Laittamalla vähän ruskeaa väriä itse pursotinpussiin 
saat koripursotuksiin hiukan vivahteikkuutta. Kermasta tehtyjä koripunosohjeita on paljon netissä. 

                                    

Kermaruusut tehdään ruusutyllalla ja kukkanaulalla. 

 

Tässä vähän laskelmia:

Koko kakussa on 3241 Kcal ja 47,2 hhg
Jos kakku jaetaan 20 osaan niin yhdessä annoksessa (noin 98g) on  162 Kcal ja 2,4 hhg
Jos kakku jaetaan 15 osaan niin yhdessä annoksessa on 216 Kcal ja 3,1 hhg




Kannattaa kokeilla 👍

ps. uusi rakas puhelimeni ottaa nykyään livekuvia enkä näköjään aina muista poistaa tätä ominaisuutta 😀








Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit