BOUNTY-RAAKASUKLAAKONVEHDIT
Onhan kaikki maistaneet kookosmannaa? Kermaisen suussasulava kookosmanna on yksi mun lemppari jota yleensä vain lusikoin suuhuni, mutta nyt päätin kokeilla tehdä niistä jotain vielä parempaa 💛
Bounty-raakasuklaa-reseptejä löytyy googlettamalla. Itse bongasin joitakin reseptejä, ja muokkasin niitä hiukan. Tässä minun reseptini:
TÄYTE
30 g kookosmannaa
15 g kookoshiutaleita
Veitsenkärjellinen Vaniljajauhetta
2 rkl karppisokeria
SUKLAA
80 g kookosöljyä
10 g kaakaovoita
hieman puhdistamatonta merisuolaa
20 g Raakakaakaojauhetta
Karppisokeria
5 saksanpähkinää
Makeutta saa käyttämällä myös esim agavesiirappia, ruokosokeria, kookossokeria... vaihtoehtoehtoja löytyy nykyään runsaasti.
Tein ensin täytteen. Täytettä tulee hyvin vähän, mutta sitä ei tarvita paljon. Laitoin kaikki täytteen aineet kulhoon ja muussasin haarukalla ne tahnaksi. Maista tässä vaiheessa onko makeus hyvä.
Raakasuklaan teossa mitään ei lämmitetä yli 45 asteen. Sulata kookosöljy ja kaakaovoi vesihauteessa. Kaakaovoita voi ehdottomasti käyttää enemmän, mutta itsellä se loppui kesken :/
Karppisokerin hienonsin sauvasekoittajalla, jotta koostumus oli sileämpi. Tässä kohtaa voi käyttää taas makeuttajaa omien mieltymysten mukaan.
Lisää sulan kookosöljyn ja kaakaovoin sekaan suola, kaakao ja makeutus. Maista.
Anna seoksen hiukan jäähtyä ja kaada silikoniseen konvehtivuokaan 1/3 raakasuklaata. Laita konvehtivuoka pakkaseen 15 minuutiksi.
Kun raakasuklaa on jähmettynyt, lisää jokaisen konvehdin keskelle pieni nokare Bountytäytettä.
Pilko saksanpähkinät pieneksi silpuksi ja kaada ne lopun sulan raakasuklaaseoksen joukkoon. Kaada tämä seos konvehtien päälle ja laita takaisin pakkaseen 20 minuutiksi.
Irrota konvehdit silikonivuoista ja anna olla hetki pöydällä ennen nauttimista. Nämä maistuvat ehdottomasti paremmilta hiukan lämmenneinä.
ENJOY ! 💓
Kommentit
Lähetä kommentti